5 måder at styrke dit barn til at få kropslige erfaringer med at bevæge sig langsomt

miek 13/04/2022 0 comments 0

5 måder at styrke dit barn til at få kropslige erfaringer med at bevæge sig langsomt

5 måder at styrke dit barn til at få kropslige erfaringer med at bevæge sig langsomt

Det kan ofte være stressende for os forældre, hvis vores børn løber indenfor. Men i de øjeblikke, hvor vores børn løber indenfor, er de næppe åbne over for at lære at bevæge sig langsomt. Og har de ingen praktisk erfaring med at bevæge sig langsomt, bliver det skruen uden ende, at blive ved med at fortælle barnet at de skal bevæge sig langsomt. 

Det har givet mig en del refleksioner, da det en dag, slog det mig; har jeg overhovedet givet mit barn kropslige erfaringer med at bevæge sig langsomt, sådan at han ved hvad det vil sige, at bevæge sig langsomt?

For at kunne trække på den kompentence i sådan en situation skal han have lært det, i en mere læringsparat tilstand: når der er ro på nervesystemet.

Det er der næppe, når barnet løber rundt, råber eller hvad det nu kan være. 

Det satte en masse refleksioner i gang, fx hvordan kan jeg give ham de kropslige erfaringer. For at forstå den besked, skal hans lille krop have nogle erfaringer.

  1. Hvis dit barn endnu ikke ved hvad de forskellige dele på foden hedder, fx hæl, trædepude, tæer osv. så er det en god idé at snakke om dette før følgende:
  2. Gå en tur i naturen. Tal om, at nu skal I øve jer i, at gå langsomt. Du kan fx sige; Nu øver vi os i at gå langsomt, jeg gør sådan her. “Først sætter jeg hælen i jorden, så trædepuden og til sidst tæerne, som slipper underlaget og så den anden fod”. Gentag gerne et par gange.
  3. Når I har øvet jer nogle gange, kan du begynde at bruge sanserne, fx syn, lyd eller duft, mens i stadig går langsomt  “Åh! Prøv at se den fugl som flyver der, hvad farve har den? “Kan du også høre solsorten fløjte?” “Hvad kan du dufte mens vi går her?”
  4. Sæt evt. hælen foran tæerne, sådan I går på en lige linje. Gå evt. på fortovskanten, eller tegn en streg med kridt på vejen.
  5. Start ud med 1-2 gange om ugen. Naturen er en skøn måde at regulere sig på. Derfor er det anbefalesværdigt at øve sig herude, men du kan sagtens lave flere af øvelserne indendørs.

Har du et barn, som bevæger sig hurtigt? Og hvilke erfaringer vil du dele?

Abonnér på vores nyhedsbrev

Få 3 GRATIS videoer med øvelser
– lige til at se med det samme!

Værdi 99 kr
Abbonér på vores nyhedsbrev

Få gode tilbud, information om spændende nyheder, tips, tricks og anden relevant produkt information. Dette, helt gratis og uforpligtende.

[Klik her for tilmelding]