Fear Paralysis Refleks

Fear Paralysis Reflex

Fear paralysis er den første af de 6 reflekser som jeg tester. Refleksen viser sig omkring 5-7. Uge i fosterstadiet. Den har et tæt sammenspil med Moro og bliver erstattet af Moro omkring 9-12 uge i fosterstadiet. Hvis FPR ikke bliver integreret, kan Moro heller gøre sit arbejde og barnet får dermed svært ved at integrere sin moro og samtidig hvis en Moro er aktiv, har FPR og svært ved at fuldføre sin integration.  

Det primære formål med Fear Paralysis Refleks, er at beskytte mor og det ufødte barn mod fare og stressfylde situationer under graviditeten.

Har du lyst til at læse mere om de andre Primitive reflekser?

Du finder dem her:

Jeg har delt dem ind i den rækkefølge jeg arbejder med dem i.

Har du spørgsmål omkring forløb, så tjek gerne siden ud om Primitive Reflekser, hvor jeg har besvaret de spørgsmål, som jeg ofte får stillet i forbindelse med et forløb>>

Bliver refleksen ved med at være aktiv, kan det have betydning for:

Symptomer på at FPR er aktiv hos en baby: 

  • er ofte i ‘frys’ situation eller panikker når du vender din baby på hovedet
  • reagerer på pludselige temperatur skift
  • får kraftige angstlignende symptomer når andre end mor eller far vil holde barnet eller tage det op
  • virker hjælpeløs og modløs

Symptomer på en aktiv FPR hos det større barn:

  • er hypersensitiv på berøring, lyd, lys, lugt og smag
  • barnet kan være udfordret på sin følesans og fx nægte at tage tøj på eller føle sig ubehagelig til mode med tøj på
  • barnet kan gå i panik
  • isolation, barnet kan være sky
  • mangler mod og selvtillid – vil ikke prøve noget nyt
  • stor separationsangst fra sine omsorgspersoner – især ved opstart af børnehave og skole
  • aggression 

Mistænker du, at dit barn har en aktiv Fear Paralysis refleks, skal du ikke fortvivle!

Refleksen kan integreres ved lette øvelser. Hos Leg med Sanserne har vi viden om emnet. Du skal vide at øvelsesprogrammet IKKE er et quick-fix. Der skal investereres tid og plads i hverdagen til programmet. At integrere en refleks kan tage op månedsvis og jeg anbefaler altid at barnet også får kropslige behandlinger i form af en dygtig børnekiropraktor, kranio sakral og gerne en kombination af disse. Jeg har linket til to dygtige behandlere her i Odense. Den kiropraktor jeg har linket til, har også kendskab til Primitive Reflekser.

Hvorfor? Fordi når vi arbejder med barnet, er det vigtigt at barnet bliver løsnet for spændinger/låsninger. På den måde er det nemmere at få integreret de primitive reflekser. Spændinger i nervesystemet kan blokere integrationen af de Primitive Reflekser. Jeg anbefaler gerne at du eller dit barn har været hos kropsbehandler før i får testet Primitive Reflekser.

Praktiske oplysninger

Du kan som forældre hjælpe Dit barn

Sansemotoriske problemer kan vise sig på mange forskellige måder. Barnets motorik har indflydelse på deres koncentrationsevne, læring og videre færden i livet. En forsinket sanseintegration kan tage tid at opbygge, men hjælpes på vej af sjove og nemme sansemotoriske lege og øvelser.

Leg med Sanserne tilbyder vejledning, rådgivning og sansemotorisk forløb, sådan at vi kan hjælpe dit barn, til at blive den bedste version af sig selv. Vi skræddersyr et forløb som passer lige til jeres barn og jeres behov.

Vi kan tilbyde at lave en sensorisk profil på jeres barn, vi kan teste barnets sansemotorik, vi tilbyder sansemotorisk træning både i eget hjem, i Leg med Sansernes fantastiske og rummelige lokale eller en kombination af dette.

Vi kan tage en afklarende snak om hvad I står og har brug for. Starter I et forløb hos os, er denne afklarende samtale GRATIS.

Kontakt os gerne

Hvor stor betydning har sanseintegration for barnets trivsel?

Barnets motoriske udvikling er nøje sammenhængende med dets intellektuelle og fysiske udvikling. Mange studier har vist at udviklingen af hjernen, sanseopfattelsen og motorikken går hånd i hånd. Trods denne viden har over 10% af de danske børn, der starter i skolen, motoriske udfordringer i en grad, at det påvirker deres trivsel, læring og sociale relationer.

Børn med problemer med sanseintegration og motorik får lavere selvværd og lyst til at trække sig fra de situationer, hvor de føler sig usikre. Det er her, vi kan bidrage med at sætte fokus på sanser og motorik.