Kursustilbud til daginstitutionspersonale

Gør I alt, hvad I kan for at sikre alle børn en god skolestart?

Brug sanserne og styrk motorikken hos jeres børn!

”Leg med sanserne” tilbyder særlige kursusforløb for dagplejere, pædagoger og pædagogiske assistenter for at støtte op om børn med motoriske udfordringer samt problemer med sanseintegration.

  • Kurset ledes af en professionel børneergoterapeut og stimulastikinstruktør
  • Kurset vil især lægge vægt på at give inspiration og ideer til fysiske, psykiske, kognitive samt sociale aktiviteter.

Hvorfor dette kursus?

Barnets motoriske udvikling er nøje sammenhængende med dets intellektuelle og fysiske udvikling. Jeres børn afsluttes hos jer, når de skal starte i skolen, og alle børn bør stimuleres, så de har optimale muligheder for et godt og sjovt skoleforløb.

Mange studier har vist at udviklingen af hjernen, sanseopfattelsen og motorikken går hånd i hånd. Trods denne viden har over 10% af de danske børn, der starter i skolen, motoriske udfordringer i en grad, at det påvirker deres trivsel, læring og sociale relationer.

Daginstitutionerne er det perfekte sted at støtte disse børn ved at vælge de rigtige aktiviteter og implementere legende rutiner, der styrker  motorik og sanseintegration.

Børn med problemer med sanseintegration og motorik får lavere selvværd og lyst til at trække sig fra de situationer, hvor de føler sig usikre. Det er der vi sætter ind.

Dette får I ud af kursusforløbet

  • I lærer aktiviteter at kende, der let kan implementeres i den daglige praksis
  • I får masser af ideer til hvordan I kan støtte børn i institutionen, der er udfordret motorisk eller sanseintegrationsmæssigt
  • I oplever hvordan jeres børn får bedre selvværd og gå-på-mod
  • I gør en konkret indsats for at alle børn bliver skoleklare
  • I lærer legende metoder, som børnene elsker, fordi de er sjove og festlige
  • Instruktørerne sikrer at alle i personalet kan lede aktiviteterne

Jeres underviser, Mie Kronbær er naturligvis uddannet børneergoterapeut, har efteruddannelse i Sensory Profile, stimulastik– og sanseinstruktører. Læs mere om Mie her.

Undervisningen kan foregå hos jer selv eller som temadag hos Leg med Sanserne, og vi aftaler omfanget sammen ved den introducerende samtale.

Pris: Kontakt Mie for et konkret skræddersyet tilbud

kontakt@legmedsanserne.dk eller ring til os på 21294874.