Hvornår kan mit barn være med til babygymnastik?

Jeg får rigtig mange henvendelser om hvornår man kan starte til babygymnastik. Som udgangspunkt anbefaler jeg, at barnet kan holde sit hoved selv. Det betyder, at det er dig som forældre, der skal vurdere hvornår din baby kan det.

Vi slår kolbøtter, hænger barnet på hovedet, leger lagenleg og meget mere. – altsammen lege, som kræver at barnet har hovedkontrol og kan holde det helt.

Det er meget forskelligt, hvor meget børn ligger på maven, og styrker nakke- og rygmuskler, og derfor kan der være forskel på, hvornår en baby kan starte til babygymnastik. Jeg har haft børn som har startet da de var 9 uger gamle men jeg ser også børn, der ikke har fuld hovedkontrol ved 9 ugers alderen. Igen, du som forældre er bedst til at vurdere din babys hovedkontrol.

 

Legmedsanserne tumling