Spinal galant refleks
Spinal Galant Refleks
Når barnet er blot kun 20 uger gammelt, viser det allerede tegn på en voksende Primitiv Refleks kaldet Spinal Galant. Spinal refereres til ‘Spine’ som er vores rygrad. Denne vigtige refleks hjælper med udviklingen af vores auditive behandlingssystem og længere nede af rygraden, hjælper Spinal Galant barnet med koordination og balancen, når barnet skal lære at krybe og kravle. Spinal galant er også refleksen som styrer vores blærer. Har du et barn eller arbejder du med et barn som er vådligger over 5 års alderen, så kan dette meget vel skyldes en aktiv spinal galant.
Mange kender Spinal Galant Refleksen som “uro-refleksen” fordi barnet kan virke uroligt og man ser også denne refleks hos mange af de større børn, som har svært ved at sidde roligt på en stol. De betegnes ofte som ‘at de altid er i bevægelse’ eller at de har en ‘kropslig uro’.
Spinal Galant Refleks er fuldt udviklet når et barn et født. Spinal Galant Refleks hjælper barnet til at komme ned i fødselskanalen. Det er derfor at nogen børn som er født ved kejsersnit, har en aktiv Spinal Galant Refleks. Den forbereder barnet på at skulle lære at kravle og gå. Refleksen opfordrer til bevægelse og udvikler området af bevægelsen i hofterne.
Spinal galant refleks skal være integreret eller forsvundet i en normal udvikling omkring 9 mdr.
Bliver refleksen ved med at være aktiv, kan det have betydning for:
- Har svært ved at sidde stille, er rastløs
- Opleves som værende i konstant bevægelse
- Har svært ved at sidde med sin ryg mod stoleryggen
- Opmærksomhed-, fokus- og koncentrationsbesvær
- Dårlig koncentration- og korttidshukommelse
- Er sengevædder efter 5 års alderen
- Sensoriske udfordringer (fra tøj og tekstur)
- Er hypersensitiv på følesansen eller ekstrem kilden
- Har svært ved at lytte og forstå instruktioner
- ADHD tendenser
- Kan have udfordringer på finmotorikken og håndskrift
Har du lyst til at læse mere om de andre Primitive reflekser?
Du finder dem her:
Jeg har delt dem ind i den rækkefølge jeg arbejder med dem i.
- Fear Paralysis Reflex
- Moro Reflex
- Tonic Labyrinthe Reflex (TLR)
- Spinal Galant Reflex
- Asymmetrical Tonic Neck Reflex (ATNR)
- Symmetrical Tonic Nick Reflex (STNR)
Har du spørgsmål omkring forløb, så tjek gerne siden ud om Primitive Reflekser, hvor jeg har besvaret de spørgsmål, som jeg ofte får stillet i forbindelse med et forløb>>
Praktiske oplysninger
Du kan som forældre hjælpe Dit barn
Sansemotoriske problemer kan vise sig på mange forskellige måder. Barnets motorik har indflydelse på deres koncentrationsevne, evnen til at fordybe sig, læring og videre færden i livet. En forsinket sanseintegration kan tage tid at opbygge, men hjælpes på vej af sjove og nemme sansemotoriske lege og øvelser.
Vi tilbyder individuelle forløb, som er tilpasset dit barns behov. Igennem målrettet sansetræning stimuleres barnets sansesystemer og dermed kan vi bedre barnets koncentrationsevne og evnen til at fordybe sig.
Hos Leg med Sanserne tilbyder vi at udarbejde en Sensorisk Profil på dit barn, vi kan efterfølgende tilbyde målrettet sansemotoriske træning ud fra resultatet af profilen. Vi tilbyder at teste barnets spædbarnsreflekser (de primitive reflekser) og vi kan tage en afklarende snak om hvad I ønsker og har brug for. Starter i et forløb hos os, er den afklarende samtale helt GRATIS!
Vil du vide mere?
Hvor stor betydning har sanseintegration for barnets trivsel?
Barnets motoriske udvikling er nøje sammenhængende med dets intellektuelle og fysiske udvikling. Mange studier har vist at udviklingen af hjernen, sanseopfattelsen og motorikken går hånd i hånd. Trods denne viden har over 10% af de danske børn, der starter i skolen, motoriske udfordringer i en grad, at det påvirker deres trivsel, læring og sociale relationer.
Børn med problemer med sanseintegration og motorik får lavere selvværd og lyst til at trække sig fra de situationer, hvor de føler sig usikre. Det er her, vi kan bidrage med at sætte fokus på sanser og motorik.