Hvad er stimulastik?

Stimulastik – stimulation og gymnastik for spædbørn

Stimulastik er et ergoterapeutisk koncept som handler om stimulation og gymnastik for spædbørn på 0-12 mdr. Børn, forældre og deres indbyrdes samspil samt bevægeglæde er i fokus. Stimulastik foregår på hold, hvor forældrene er aktive med deres spædbørn. Ergoterapeuten giver idéer og instruktion til stimulation af barnet gennem leg.

Stimulastik består af en række lege som styrker barnets sansemotoriske udvikling. Legene er overkommelige og enkle at udføre sammen med barnet. Legene kan nemt udføres i eget hjem for at understøtte og fremme barnets udvikling.

I stimulastik anvender underviseren sin ergoterapeutiske viden til at træne og stimulere børn med normal udvikling i deres nuværende og nærmeste udviklingszone.  Underviseren benytter bl.a. sin viden om sansebearbejdning, hjernens udvikling, leg og aktivitet til at stimulere og motivere barnet så man oplever glæden ved at være aktiv. Desuden benytter underviseren sin viden omkring sundhedsfremme såvel som omgivelsernes betydning, til at vejlede forældre i, hvordan man udnytter dagligdagens aktiviteter til at stimulere barnet.