Sensitiv eller hyperaktiv

miek 16/03/2015 0 comments 0

Sensitiv eller hyperaktiv

Undersøgelser viser at 10% af vores børn er født med et handicap. Vi snakker her om multiple handicaps, down syndrom, ADHD, autisme, cerebral perese, hjerneskade mm.
De har fået en diagnose og får hjælp igennem vores samfund i form af institutioner og dygtige fagfolk, HVER DAG. Hatten af for det offentlige system kan hjælpe dem. De gør et kæmpe stykke arbejde.

50% af vores børn udvikler en fin grovmotorik og uden problemer. Det skal vi jo huske at glæde os over.

Kan i gætte hvad der sker med de sidste 40%? Tallet er alarmerende. 40% af vores børn har problemer med motorikken af den ene eller den anden art.

Forældre efterlades frustrerende tilbage

Det ‘lille’ motoriske problem, er ikke stort nok, til at vores samfund kan sætte et mærkat på, så man kan få hjælp igennem det offentlige. Men nogle gange (og jeg mener selvfølgelig ikke alle tilfælde), er det ikke sikkert, at problemet er så stort som man måske går og tror. Jeg oplever tit og ofte, at forældrene efterlades frustrerende tibage og ved ikke hvad de skal gøre med barnet som har vanskeligheder ved motorikken. De mangler redskaber og viden til hvordan man kan hjælpe sit barn.

De oplever at barnet ikke trives i skolen, barnet har svært ved at koncentrere sig i undervisningen, føler sig måske udenfor, de andre vil ikke lege fordi barnet har svært ved at løbe, kaste/gribe en bold, kan ikke gå på trapper uden at anvende synet, er klodset, falder let over ting, har koordineringsvanskeligheder, er sensitiv eller hyperaktiv, og dermed ikke opnår en følelse af sammenhøring med de andre børn.

MEN DER ER ALTSÅ HJÆLP AT HENTE

Jeg har brug for, at dele det her gode budskab med jer. Det gør jeg i håb om, at i vil dele det med dem i kender, som måske sidder og er én af de 40%, der har brug for hjælp. I skal ikke gøre det for min skyld eller for jeres egen skyld. I skal gøre det, for de 40% som har brug for hjælp.

Hjælp barnet mens det er muligt. Når de først er blevet voksne og stadig har motoriske vanskeligheder, er det sværere og tager længere tid, at forbedre en usikker motorik.

Sensitiv eller hyperaktiv

Modningsprocessen sker fra barnet er født til de er 8-10 år. De første 2 år er de vigtigste år, da modningen går forrygende stærkt. Motorisk usikre børn kan sagtens få en god motorik – det kræver noget viden og det kræver noget træning. Det er ikke nogen skam, at barnet har en forsinket sanseudvikling og er motorisk usikker – men det er en skam, ikke at gøre noget ved det. 

Jeg er sikker på at du kender nogen som kender nogen. Lad os hjælpe hinanden og de børn som har behov for hjælp. 

Har du et barn som har en forsinket sanseudvikling eller er motorisk usikker, kommer det som oftest til udtryk i hyperaktiviteten eller sensitiviteten. Har du brug for at få testet dit barn, kan jeg hjælpe jer.

Læs også: Primitive Reflekser 

Abonnér på vores nyhedsbrev

Få 3 GRATIS videoer med øvelser
– lige til at se med det samme!

Værdi 99 kr
Abbonér på vores nyhedsbrev

Få gode tilbud, information om spændende nyheder, tips, tricks og anden relevant produkt information. Dette, helt gratis og uforpligtende.

[Klik her for tilmelding]