Babymassage

miek 19/03/2015 0 comments 0

Babymassage

Hver gang du masserer din baby med blide strøg og kærtegn, skaber du en vigtig relation mellem dig og din baby. Med babymassage skaber du en god kontakt med barnet.

Læs også: kontakt med barnet.

Hver gang du berører din baby udløses en masse endorfiner i hjernen, som er med til berolige barnet og giver en følelse af glæde. Det er også det hormon som vi kalder for ‘lykkehormonet’.

Baby massage styrker blandt andet den taktile sans – følesansen eller berøringssansen om man vil. Baby massagen er med til at afgrænse barnets krop. Berøringerne bliver til afgrænsning som fortæller at “her går jeg til” og vil fremme en god kropsbevidsthed.

Læs mere om følesansen.

Denne type massage styrker kredsløb, fordøjelsessystemet og på længere sigt fremmer det evnen til indlæring. Men den vigtigste grund til babymassage er det nærvær, kærlighed, ro og glæde, som opstår imellem jer.

Har dit barn fordøjelsesproblemer som kolik og forstoppelse kan eventuelt behandles med baby massage og strækkeøvelser.

Læs også: fordøjelsesproblemer hos barnet.

Gode grunde til at give babymassage

  • Babymassage stimulerer barnets sanser og støtter samtidig den motoriske udvikling.
  • Sammen med din baby kan babymassage skabe tryghed, ro og nærhed mellem jer
  • baby massage øger kropsbevidsthed og sætter gang i fordøjelsessystemet
  • Mavekneb såsom kolik samt fordøjelsesproblemer kan mindskes ved baby massage.
  • Koordinationen af muskler og led forbedres med babymassage.
  • Ved berøring og strøg frigives endorfiner også kaldet ‘lykkehormonet’.
  • Massagen reducerer produktionen af cortisol også kaldet ’stress-hormonet’

Læs mere: lær at give babymassage

Vil du lære at give dit barn baby massage?

Er dit barn mellem 0-6 mdr. så meld dig til vores Online Stimulastik hvor vi viser babymassage. Her gennemgår vi  gode teknikker, der stimulerer barnets motoriske udvikling, øger kropsbevidstheden og sætter gang i fordøjelsessystemet.

Vi vil vi blandt andet anvende denne massagebold, som er speciallavet til børn. Den er ca. 7 cm. og hårdhedsgraden samt effekten er tilpasset efter spædbarnet. Bolden kan sagtens anvendes på større børn og voksne. Bolden er med dens afrundede knopper velegnet til at stimulere sanserne og huden og er altså en anderledes stimuli man kan give barnet end den vi giver med vores bare hænder. Når vi blandt andet bruger denne massagebold, øges blodcirkulationen og derigennem frigivelsen af ophobede affaldsstoffer i kroppen.

Timen er tilrettelagt, så vi gennemgår forskellige strøg og kærtegn. Vi anvender matas babyolie. Har du andre perferencer af olier, er du velkommen til at medbringe din egen babyolie. Til hver time bør du medbringe dit eget håndklæde til din baby.

Tilmeld dig allerede i dag!

TILMELDING 

Abonnér på vores nyhedsbrev

Få 3 GRATIS videoer med øvelser
– lige til at se med det samme!

Værdi 99 kr
Abbonér på vores nyhedsbrev

Få gode tilbud, information om spændende nyheder, tips, tricks og anden relevant produkt information. Dette, helt gratis og uforpligtende.

[Klik her for tilmelding]