Fordøjelsesproblemer hos barnet

miek 08/09/2014 0 comments 0

Fordøjelsesproblemer hos barnet

Fordøjelsesproblemer som kolik og forstoppelse hos din baby kan eventuelt behandles med babymassage, zoneterapi og stræk. Det kan vare lidt tid før du vil opleve resultater af babymassage og strækkeøvelser. Men hold ud, og arbejd med teknikkerne i flere uger. Det bedste tidspunkt at massere barnet på, er under bleskift, når barnet ligger på ryggen på gulvet eller på et skifteunderlag.

Kolik er meget almindeligt hos børn, til de er 3 måneder. Der findes forskellige årsager til at børn får kolik, det kan være problemer med madning, amning, madoverfølsomhed, omgivelserne eller et ufuldstændigt udviklet fordøjelsessystem. Kolik er ikke en sygdom men et forbigående fænomen med tilbagevendende gråd og skrigeture, der kan tære på jer som forældre. Barnet kan også opleve forstoppelse, dvs. at barnet sjældent kommer af med sin afføring og er formentlig mere almindeligt hos børn, der IKKE ammes. De har som regel behov for at komme af med afføring 1-2 gange om dagen. Det er altid en god idé at sørge for at barnet får rigeligt med væske, fibre og bliver fysisk aktiveret.

Babymassage

Det er veldokumenteret, at man i århundrede har brugt massage til berøring og kendt til fordelene ved denne berøringsform. Massage er godt for det lille barn og baner altså vejen for et sundere, lykkeligere og roligere liv. Babyer og småbørn har både fysisk og psykisk glæde af massage, og man kan sagtens fortsætte under deres opvækst som metode til at berolige dem, lindre smerter og øge deres velbefindende. Der findes undersøgelser som viser, at massage kan få spædbørn til at tage hurtigere på og skærpe deres opmærksomhed.

Hvorfor give babymassage?

Har du et barn som er uroligt eller et barn som ikke kan sove, så kan dit barn have glæde af at blive masseret. Massagen kan give dit barn et fysisk og psykisk velvære. Ved berøring skabes der nemlig endorfiner i hjernen som beroliger barnet og sætter gang i blodomløbet, som gør, at barnet bliver helt naturlig træt. Giv det et bad lige efter hvor barnets muskler er varme og afslappede og pak det derefter ind i et badehåndklæde og vug det fra side til side. Det er med til, at give barnet en kropsbevidsthed og glæde ved at kunne mærke sig selv og dermed styrke dets motoriske udvikling.

Vil du gerne lære at give dit barn babymassage? Så tilmeld dig et babymassagehold hos Leg med Sanserne, og vær med til at øge dit barns fysiske såvel som psykiske velvære.

Babyfod (Billedet viser fodmassage hos Leg med Sanserne)

Kort om Zoneterapi

Zoneterapi kan stimulere en træg tyktam, hjælpe med at udskille affaldsstoffer, regulere tarmbevægelse og lindre maveubehag. Ved at stimulere reflekspunkterne for fordøjelsessystemet på barnets fødder kan man modvirke en række maveproblemer fra forstoppelse til kolik. Zoneterapi kan være med til at lindre mavekramper som også er et symptom der forekommer hyppigt hos børn med kolik.

Hvordan kan du hjælpe?

Der findes mange og forskellige gode råd. Som førstegangsfødende forældre kan det være svært at ane råd. Vær opmærksom på, at babymassage, strækkeøvelser osv. ikke kan kurere alt. Hvis du er i tvivl om dit barn fejler noget, så kontakt din sundhedsplejerske, jordemor eller egen læge. De fleste kiropraktorer kan også afhjælpe sygdomme og utilpashed.

Gode råd til barnet med fordøjelsesproblemer/kolik:

  • Placér barnet korrekt når du ammer, så barnet ikke sluger så meget luft.
  • Som ammer, bør du undgå at spise mælkeprodukter, chokolade, koffein samt mad der kan fremme luft i tarmene* .
  • Får dit barn flaske, kan du evt. give det små hyppige portioner suppleret med kogt vand*.

*i samråd med sundhedsplejerske og/eller egen læge.

Boldmassage - www.legmedsanserne.dk (Billedet viser boldmassage hos Leg med Sanserne)

Abonnér på vores nyhedsbrev

Få 3 GRATIS videoer med øvelser
– lige til at se med det samme!

Værdi 99 kr
Abbonér på vores nyhedsbrev

Få gode tilbud, information om spændende nyheder, tips, tricks og anden relevant produkt information. Dette, helt gratis og uforpligtende.

Navn:
E-mail: