Har du udfordringer med amning?

miek 14/05/2022 0 comments 0

Har du udfordringer med amning?

Dette opslag er ikke ment til at skulle handle om bedre ammestillinger mm. Jeg er ikke uddannet ammevejleder. Dette indlæg er skrevet ud fra et mundmotorisk perspektiv.

Til den trofaste følger, som ved hvad jeg arbejder med, så handler dette opslag om stramme bånd. For der er flere som kan være synderen til, at din amning kan være svær at få i gang.

Læbe- og tungebånd, kan have KÆMPE STOR betydning for om din baby malker dit bryst eller om det må kompensere ved suge. Det føles som om at man ammer en støvsuger. Og ja det har jeg prøvet.

Det gør ondt! Jeg fik også sår på mine vorter. Min baby kunne ikke danne vakuum, og så slugte hun en masse luft som gjorde at mælken kom op igen.

Når barnet bliver omkring 3-4 mdr., skal babys sutterefleks integrere sig. Det betyder at baby nu selv skal til at bruge sine muskler og en korrekt bølgegang af tungen til at malke brystet.

Babyen kan ikke “overleve” på nedløbet længere. Det skal aktivt selv yde en indsats.

Mange oplever, at de må droppe amningen omkring denne alder. De tror fejlagtigt at de enten:

‘ikke har nok mælk’

‘barnet ikke vil amme’

Men hvis det lille bånd, som sidder under læben/tungen, er så stramt, at babyen IKKE fysisk kan udføre det som den skal, så bliver det en kamp for det lille barn. Og så vil nogen opleve en baby som er motorisk urolig.

Og jeg var der selv. Da min datter blev 2 mdr. kunne jeg mærke min produktion blev mindre. Jeg måtte supplere med at pumpe ud. For at holde den kørende. Ind til vi kunne komme til Holland og få klippet hendes tungebånd.

ALLE babyer er født til at kunne amme og ALLE mødre er født til at KUNNE amme deres børn – også til længere end 3-4 mdr. alderen. Så rent fysiologisk passer du og din baby sammen. Det er vigtigt at huske på.

Har du ammeudfordringer?

Har du brug for en mundmotorisk og funktionel vurdering af din babys læbe- og tungebånd? Så kan jeg hjælpe jer.

Jeg er uddannet til at kunne udføre en grundig mundmotorisk og funktionel undersøgelse – både på børn og voksne. Jeg kan diagnosticere ud fra 3 konkrete ting:

  1. Er der anatomisk stramhed eller restriktion? Hvordan føles vævet, hvordan er bevægeligheden og hvordan ser det ud?
  2. Er der funktionsnedsættelse? Her vurderer jeg tungens mobilitet, styrke og udholdenhed?
  3. Symptomer og udfordringer?

Ud fra dette laver jeg en samlet vurdering, om det vil give mening at få klippet et bånd eller om vi kan starte et andet sted. Tungen skal have fuld bevægelighed forrest, i midten og i den bagerste del, for at kunne bevæge sig uden at man kompensere i muskler og kæbeled.

Derudover tager vi en snak om, hvor du/I er henne. Jeg guider jer og instruerer jer i øvelser både til mund og krop. Alt dette, for at få ro på nervesystemet. Jeg har en holistisk tilgang, hvorfor du i min konsultationer vil blive vejledet i, at søge kropsbehandling af både dig selv og/eller dit barn 💆

BOOK & INFO

Ønsker du at booke en funktionel mundmotorisk vurdering – BOOK HER>>

Har du et barn over 5 år, som har haft ammeudfordringer og du mistænker stramt tungebånd, så kan jeg også hjælpe jer med det. Læs mere om OMFT her>>

Kh, Mie, børneergoterapeut og nu OMFT-Terapeut

Abonnér på vores nyhedsbrev

Få 3 GRATIS videoer med øvelser
– lige til at se med det samme!

Værdi 99 kr
Abbonér på vores nyhedsbrev

Få gode tilbud, information om spændende nyheder, tips, tricks og anden relevant produkt information. Dette, helt gratis og uforpligtende.

Navn:
E-mail: