Tandfrembrud

miek 15/10/2014 0 comments 0

Tandfrembrud

Når barnet er omkring 6-8 måneder, begynder den første tand at bryde frem. Nogle børn kan godt vise tegn på tandfrembrud, længe inden første tand kommer frem. De bliver ofte irritable og ulykkelige på grund af smerten fra tænderne, der er ved at trænge igennem gummerne. Hertil er der også den øgede produktion af spyt, der kan give lidt løs mave, når det synkes.

Udvikling af tænder

6-8 måneder: udviklingen af tænder kan variere fra barn til barn. Normalt vil de første tænder vise sig i 6-8 måneders alderen. Det er fortænderne i undermunden, som bryder frem først.

9 måneder: efterfølgende vil fortænderne i overmunden bryde frem.

10-14 måneder: de forreste kindertænder dukker op mellem 10-14 måneders alderen.

18 måneder: her vil hjørnetænderne komme frem.

2-3 år: dit barn vil først have fået alle mælketænder i 2-3 års alderen.

6-13 år: kindtænderne bliver erstattet af de blivende tænder i 6-13 års alderen.

Visdomstænderne vil først komme frem efter puberteten og tandsættet vil da bestå af 32 blivende tænder.

Babymassage

Det er veldokumenteret, at man i århundrede har brugt massage til berøring og kendt til fordelene ved denne berøringsform. Massage er godt for det lille barn og baner altså vejen for et sundere, lykkeligere og roligere liv. Babyer og småbørn har både fysisk og psykisk glæde af massage, og man kan sagtens fortsætte under deres opvækst som metode til at berolige dem, lindre smerter og øge deres velbefindende. Der findes undersøgelser som viser, at massage kan få spædbørn til at tage hurtigere på og skærpe deres opmærksomhed.

Hvorfor give babymassage?

Har du et barn som er uroligt eller et barn som ikke kan sove, så kan dit barn have glæde af at blive masseret. Massagen kan give dit barn et fysisk og psykisk velvære. Ved berøring skabes der nemlig endorfiner i hjernen som beroliger barnet og sætter gang i blodomløbet, som gør, at barnet bliver helt naturlig træt. Giv det et bad lige efter hvor barnets muskler er varme og afslappede og pak det derefter ind i et badehåndklæde og vug det fra side til side. Det er med til, at give barnet en kropsbevidsthed og glæde ved at kunne mærke sig selv og dermed styrke dets motoriske udvikling.

Babymassage ved tandfrembrud

For at lindre ubehaget ved tandfrembrud kan du massere blidt på barnets kinder langs gummerne. De fleste børn foretrækker at blive strøget beroligende på kroppen, hvilket øger antallet af endorfiner og gør dem i bedre humør. Hav altid rene hænder, inden du går i gang med babymassage.

Sådan gør du:

  1. Sid med dit barn på skødet eller lårene. Anbring dine tommelfingre på barnets overlæbe. Massér blidt udad langs gummerne ned ad kinderne. Afslut midt på hagen. Gentag gerne nogle gange. HUSK altid at afstemme med dit barn, om massagen er rart for barnet.
  2. Tag barnets ene hånd mellem din tommelfinger og de andre fingre. Tryk den let og giv den lette strøg, idet du arbejder fra håndleddet og ned mod fingerspidserne. Gentag på den anden hånd.
  3. Tag fat om barnets højre fod. Stryg og klem den på fodsålen med din tommelfinger og de øvrige fingre på fodryggen. Huska at bruge en blid og fast berøring, så du ikke kilder barnet. Gentag på den anden fod.
  4. Har du en massagebold i hjemmet, kan denne bruges til at massere fodsåler og hånden. Rul den med et tryk som ikke er for let. Det kan være ubehageligt hvis man ruller massagebolden for let på barnets hud.

Har du ikke en massagebold, kan du købe en massagebold lige her.

TIP!

Som afslutning på massagen kan du putte dit barn ind til dig og stryge det let op og ned ad ryggen i lange blide bevægelser. Det er meget behageligt og beroligende. Du kan synge en rolig sang eller tale beroligende samtidlig.

Boldmassage - www.legmedsanserne.dk

Vil du gerne lære de rigtige teknikker og give dit barn babymassage kan du tilmelde dig babymassage her.

Zoneterapi

Formål: med zoneterapi kan du identificere og løsne blokeringer i energistrømmen gennem kroppen. På den måde kan man forbedre kroppens naturlige evne til at helbrede sig selv. Zoneterapi fremmer energistrømmen og frigiver giftstoffer og så virker zoneterapi beroligende på hele kroppen. Zoneterapi fremmer afslapning og følelsen af velvære.

Zoner: zoneterapi er baseret på inddeling af kroppen i 10 energizoner, som løber lodret ned igennem kroppen – fra hovedet til tæerne og ned gennem armene og hænderne.

Reflekspunkter: Kroppens systemer og organer er repræsenteret ved reflekspunkter på fødderne. Stimulation af reflekspunker har en stor virkning på nervesystemet, idet det fremmer afslapning og hjælper med at genskabe balance.

Zoneterapi ved tandfrembrud

Når barnet begynder at få tandfrembrud, kan barnet føle sig meget ulykkelig og det kan påvirke både søvn og humør. Ved at udføre enkelte tryk-, cirkel- og glideteknikker på reflekspunkterne for tænder og bihuler. Det kan formindske ubehaget og berolige barnet. Man kan også stimulere reflekspunkterne for øvre lymfe for at styrke immunforsvaret og holde infektioner på afstand.

Sådan gør du:

Start med at udføre følgende teknikker på den ene fod og skift derefter til modsatte fod.

  1. ØVRE LYMFE: tryk blidt med tommel- og pegefingeren ned mellem hver tå for at stimulere reflekspunktet for øvre lymfe i hoved og bryst. Dette styrker barnets immunsystem og hjælper med at udskille affaldsstoffer. Gentag 2 gange.
  2. BIHULER: begynd med højre fod. Tryk, lav cirkelbevægelser og glid med tommelfingeren op langs bagsiden af tæerne ved siden af storetåen for at stimulere sinusreflekserne. Gentag 2-3 gange.
  3. TÆNDER: lav en kravlende krabbebevægelse med din tommelfinger. Placér en strakt tommefinger på tåen, og bøj og stræk forsigtigt tommelfingeren, mens du flytter den op ad. Du kan også trykke på reflektpunkterne for tænder. De ligger på forsiden af hver tå, mellem negleroden og tåled. Gentag 2-3 gange.

Det dejlige ved zoneterapi er, at det er let at udføre, hurtigt at bruge og kan udføres overalt. Det eneste tøj, du behøver at tage af, er sokkerne.

Rigtig god fornøjelse 🙂

Babyfod

Abonnér på vores nyhedsbrev

Få 3 GRATIS videoer med øvelser
– lige til at se med det samme!

Værdi 99 kr
Abbonér på vores nyhedsbrev

Få gode tilbud, information om spændende nyheder, tips, tricks og anden relevant produkt information. Dette, helt gratis og uforpligtende.

Navn:
E-mail: