11 tips til at bedre søvnen hos dit barn

miek 28/02/2024 0 comments 0

11 tips til at bedre søvnen hos dit barn

Når det kommer til søvnen, er der mange ting du kan gøre, naturligt, for at optimere dit barns søvn.

Ligesom med så meget andet, er det vigtigt at huske, at når du begynder at implementere disse ting, vil det tage noget tid, før du mærker optimeringen. Det garanterer dig IKKE at dit barn bare sover som en drøm, fordi du begynder at benytte disse tips. Disse tips er naturlige og kan ikke skade dit barn, men er du i tvivl, så book en online konsultation til at få støtte med på vejen. Og hvis du er i tvivl om dit barns trivsel og sundhed skal du altid kontakte egen læge. 

Her får du 11 tips til at forbedre søvnen hos dit barn såvel hos dig selv: 

Probiotika

Der forskes heldigvis mere og mere i tarmens bakterier. Og det bliver mere klart, at tarmens tilstand har direkte forbindelse til hjernen. Så hvis tarmen er i udu, så påvirker det også hjernen og dermed søvnen. Da det er under søvnen hjernen renses. 

Magnesium

Magnesium er muskelafslappende og findes både som Epsom salt du kan putte i et badekar men også som kapsler man skal spise dagligt som mineral tilskud. Magnesium udrenser gennem nyrerne, så hvis man lider af nedsat nyrefunktion må man ikke tage magnesium. 

Fiskeolie

Fiskeolie bidrager til vedligeholdelse af hjernefunktionen, hvilket er mega godt når vi taler søvn, fordi hjernen renses under søvnen. 

Kost

Ja, kosten er også ret vigtig at kigge på. Hvis motoren på din bil er gået i stykker, og du kører den til mekanikeren, og siger han kun må skifte olien på den, så kommer din bil ikke til at starte. Det duer selvfølgelig ikke, at man spiser en masse kosttilskud og probiotika, hvis du hælder en masse dårlig brændstof på for at få motoren til at starte. Der skal være harmoni i det hele. 

Bevægelse

Under bevægelse udløses en masse nyttige hormoner, som serotonin, oxytocin, dopamin og andet godt, som sænker vores stresshormoner. Det gør os dejligt trætte, når kroppen bliver brugt til det, den er født til – nemlig at bevæge sig. 

Frisk luft 

Få frisk luft hver dag. Leg på legepladsen, grave i haven, samle blade, gå en tur. 

Dagslys

Mørke: jo mere mørke du kan få i soveværelset – jo bedre. Det kan være en udfordring i Danmark i vores sommermåneder. Jeg kan anbefale 2 lag mærklægningsgardiner. Et rullegardin og et gardin du trækker for. 

Lys: jo mere dagslys du får i løbet af dagen, jo bedre er produktionen af melantonin

Så for at optimere melantoninproduktion, skal der være så mørkt som muligt om natten og vi skal have godt med dagslys fra naturen af (kunstigt lys fra en lyspære tæller ikke 😉) 

Det har stor betydning af kvaliteten af søvnen at vi kan producere melantonin. 

Sansemotorik

Har du et skolebarn, som sidder meget stille i løbet af dagen. Så få krudtet godt af, inden sengetid. Måske en venlig pudekamp eller ase mase tid er noget for jer. 

Kropsbehandling

Indeklemning af vagus nerven, kan være årsagen til søvnen er svær hos dig eller dit barn. Hvis barnet går med spændinder i sit nervesystem, kan det påvirke søvnen. 

Massage

Det er altid dejligt at slutte dagen af med en gang massage af mor eller far. Er dit barn et mindre barn, så kan Pizzaleg, hotdog leg, burgerleg varmt anbefales. Spørg dit barn hvad det vil have på af fyld og lav forskellige strøg på kroppen – gerne på bar hud. 

Nedsæt skærmforbrug

Det hænger virkelig godt sammen med punktet ‘dagslys’, da blå lys reducerer melantonin. 

Er du i tvivl?

Vidste du, at jeg som ergoterapeut kombinerer min uddannelse som børnesundhedsvejleder og derfor kan støtte jeres familie i, at optimere bl.a. søvnen, immunforsvaret og meget mere. 

Jeg kigger bag om årsagen og arbejder med den, i stedet for at fikse det med symptombehandling som hormoncreme er for børneeksem. Nogen gange er det naturligvis nødvendigt at symptombehandle, men vi skal også være nysgerrige på hvad årsagen bag er. 

Er du klar til at hjælpe dit barn og se bag om årsagen til udfordringen, så book en online konsultation, så støtter jeg jer i de udfordringer som I oplever. 

Kh, Mie, ergoterapeut og meget mere

Abonnér på vores nyhedsbrev

Få 3 GRATIS videoer med øvelser
– lige til at se med det samme!

Værdi 99 kr
Abbonér på vores nyhedsbrev

Få gode tilbud, information om spændende nyheder, tips, tricks og anden relevant produkt information. Dette, helt gratis og uforpligtende.

[Klik her for tilmelding]