3 ting der kan give søvnudfordringer

miek 23/07/2023 0 comments 0

3 ting der kan give søvnudfordringer

Hvordan kan et stramt tungebånd påvirke din søvn? Jeg vil komme ind på 3 ting, som kan give søvnudfordringer. Det er meget mere omfattende end jeg kan beskrive i dette post. Men kontakt mig gerne, hvis du er nysgerrig og vil vide mere.

En god nattesøvn er afgørende for vores fysiske og mentale velvære – uanset alder. Desværre kan der være forskellige faktorer, der forstyrrer vores søvnkvalitet.

Her får du 3 ting, som kan give søvnudfordringer

Søvnapnø og snorken

Et stramt tungebånd kan være årsag til søvnrelaterede vejrtrækningsproblemer som søvnapnø og snorken. Når tungen ikke kan bevæge sig frit og falder tilbage mod svælget under søvn, kan det blokere luftvejene og forårsage åndedrætsbesvær. Dette kan resultere i afbrudt søvn, hyppige opvågninger og følelsen af at være udmattet, selv efter en fuld nats søvn.

Mundånding

Har du eller dit  barn et stramt tungebånd, kan man måske opleve udfordringer med at trække vejret gennem næsen. Dette kan føre til konstant mundånding, især under søvn. Mundånding kan udtørre mund og hals, hvilket kan forværre snorken og søvnforstyrrelser. Desuden kan mundånding føre til øget risiko for tandproblemer som karies og tandkødsbetændelse.

Urolig søvn

Et stramt tungebånd kan også resultere i urolig søvn. Åndedrætsproblemerne, der er forbundet med et stramt tungebånd, kan forstyrre den normale søvncyklus og forhindre dig i at nå den dybe og forfriskende REM-søvnfase. Dette kan føre til hyppigere opvågninger, hvilket yderligere kan påvirke søvnkvaliteten.

Men. .. hvordan har alt det her at gøre med et stramt tungebånd? 

Jo ser du. .. disse udfordringer kan skyldes et stramt tungebånd, for hvis din tunge bliver holdt nede i mundbunden, grundet det stramme tungebånd, vil tungen ofte falde tilbage i svælget, når du sover og kan dermed blokere for luftvejene. 

Hvis du oplever symptomer på et stramt tungebånd, der påvirker din søvn, kan et OMFT forløb, hjælpe til at styrke muskler i og omkring munden. 

Det første skridt er at konsultere en OMFT terapeut, som kan hjælpe med en vurdering samt et mundmotorisk træningsprogram. Under vurderingen, taler vi om, om der er behov for et klip af stramme bånd.

Har du eller dit barn søvnudfordringer? 

Kh, Mie, holistisk ergoterapeut og OMFT-terapeut 

Abonnér på vores nyhedsbrev

Få 3 GRATIS videoer med øvelser
– lige til at se med det samme!

Værdi 99 kr
Abbonér på vores nyhedsbrev

Få gode tilbud, information om spændende nyheder, tips, tricks og anden relevant produkt information. Dette, helt gratis og uforpligtende.

Navn:
E-mail: