Individuel sansemotorisk behandling hos Leg med Sanserne

miek 19/03/2019 0 comments 0

💛🌱🌸🌞 O’s historie 🌞🌸🌱💛

Se vores livevideo fra facebook:

O er en pige som på daværende tidspunkt var 2,5 år, da mor kontaktede mig for at få udfyldt en sensorisk profil på sin datter. Forældrene oplevede at O havde motorisk uro og havde svært ved at falde i søvn. O vågnede ofte om natten og kunne være vågen op til et par timer i løbet af natten.

Profilen viste at O bearbejdede balance og bevægelsesindtryk samt var sansesøgende i mindre grad end de fleste andre. Desuden havde O svært ved at regulere sin arousal (vågenshedstilstand) som viste sig ved uro og at hun havde svært ved at falde i søvn til natten.

Den motoriske undersøgelse hos os, viste at O var tyngdekraftusikker. O var angst for at slippe underlaget og komme op i højden som begrænsede hendes motoriske udfoldelsesmuligheder. Så vi tilrettelagde vores ergoterapi herefter.
Vi henviste også O til en dygtig kiropraktor, da ergoterapi og at få løsnet op for spændinger i nervesystemet er en smadder god kombination for at få O til at kunne tåle bevægelsesindtryk som ikke var kontrolleret af O selv.

Tyngdekraftusikkerhed knyttes til nedsat modulation af vestibuler information fra tyngdereceptorerne i det indre øre.

Tyngdemæssig sikkerhed er en del af det fundament, vi bygger vores følelsesmæssige relationer til andre mennesker på. Hvis et barns forhold til tyngdekraften og jorden oplevelse usikkert kan det gå ud over relationen til andre, fordi barnet vil opleve angst og gå glip af oplevelser sammen med andre.

O fik 5 individuelle sansemotoriske træningssessioner hos os kombineret med kiropraktik og kan nu bedre tåle:

🐝 bevægelse i forhold til lodlinjen
🐝 at være ude af den oprejste stilling
🐝 ikke at have fast grund under fødderne

Derudover har forældrene fået råd og vejledning i hvordan de kan understøtte O i at afprøve nye og udfordrende aktiviteter i eget hjem, således at O’s angst for disse reduceres. Mor beretter i øvrigt om, at O sover bedre om natten ✨🌛💛

Vil du læse mere om den sensoriske profil – klik her>>

Her kan du se vores forskellige priser på fx pakkeløsninger på Sansemotoriske træning>>

Tak fordi du fulgte med 💗

Abonnér på vores nyhedsbrev

Få 3 GRATIS videoer med øvelser
– lige til at se med det samme!

Værdi 99 kr
Abbonér på vores nyhedsbrev

Få gode tilbud, information om spændende nyheder, tips, tricks og anden relevant produkt information. Dette, helt gratis og uforpligtende.