Tage-tøj-på-forhindringsbane

miek 21/01/2020 0 comments 0

Tage-tøj-på-forhindringsbane

Herhjemme handler det rigtig tit om motivation for at få tøj på. Når man har en 3,5 årige, bliver min kreativitet virkelig udfordret. For hvad der virker i dag, duer måske ikke i morgen. Nogen dage bruger jeg piktogrammer fra ciha.dk.

Søndag morgen havde vi langsom morgen, og der var god tid til at komme i tøjet mens lillesøster sov.

Forhindringsbane med bobles

Jeg lavede en “forhindringsbane” af bobles, og lagde et stykke tøj på hvert dyr, som Alfred skulle balancere hen over, samtidig med at skulle tage tøj på. På den måde udfordrer jeg ham også på hans sanser. Havde han lyst til sidde ned, fx ved strømperne, jamen så var det bare ned og op igen. Ville han fx gerne stå og balancere på elefanten samtidig med at tage bluse over hovedet, stod jeg ved hans side som støtte. Ikke fordi han ikke må falde ned, og få den erfaring, men når det handler om at få tøj på, vil jeg gerne at det bliver en god oplevelse (han skulle jo helst gerne være motiveret for at tage en bluse på i morgen igen).

Når børn tager tøj på selv, bruger de deres muskelled sans, koordination, de skal planlægge, øje-hånd koordination, balancesans og følesans. Når de har gjort det tilstrækkelig mange gange, bliver gentagelserne lageret i lillehjernen og noget vi bare gør på ‘rutinen’.

Hvad gør I for at motivere barnet til at tage tøj på?

 

Abonnér på vores nyhedsbrev

Få 3 GRATIS videoer med øvelser
– lige til at se med det samme!

Værdi 99 kr
Abbonér på vores nyhedsbrev

Få gode tilbud, information om spændende nyheder, tips, tricks og anden relevant produkt information. Dette, helt gratis og uforpligtende.