Tyngdekraftusikkerhed

miek 28/11/2023 0 comments 0

Jeg ser flere børn med tyngdekraftusikkerhed

Dette kommer til udtryk ved en kraftig reaktion i forbindelse med:

  • bevægelse i forhold til lodlinjen
  • at være ude af den oprejste stilling
  • ikke at have fast grund under fødderne
  • at slippe jorden føles usikkert

Tyngdekraftusikkerhed knyttes til nedsat modulation af vestibuler information fra tyngdekraftreceptorerne i det indre øre. 

Det at tro på, at man er sikkert forbundet med jorden og altid have et sikkert ståsted er helt basalt for os mennesker. Det fundament vi bygger vores følelsesmæssig relationer til andre mennesker på, stammer fra tyngdemæssig sikkerhed. Hvis dit barn oplever at forholdet til tyngdekraften og jorden føles usikkert, vil det påvirke udviklingen af alle andre relationer, idet et barn vil være grundlæggende angst for, hvad der kan ske med det. Nogen børn vil derved gå glip af mange oplevelser fordi det undgår disse oplevelser. 

Når et barn har tyngdekraftusikkerhed, kan det have betydning for kroppen og deltagelse i aktiviteter samt omgivelserne. Barnet kan være for forsigtigt til at få de bevægelseserfaringer, som omgivelserne stiller fx på en legeplads. Det betyder at man kan opleve et barn som undgår gynger, motorikbaner, at få kroppen i forskellige positioner, som kolbøtter, vende på hovedet, trille, snurre rundt osv. 

Har du et barn som virker undgående eller forsigtig ved ovenstående, så er du velkommen til at kontakte mig, du kan booke en afklarende samtale eller sende en mail. 

Vi kan hjælpe barnet langt hen af vejen og få mere mod på at bruge kroppen og være i bevægelse. 

Kh, Mie

Børneergoterapeut- og OMFT-terapeut

Kilde: Anita C. Bundy

Abonnér på vores nyhedsbrev

Få 3 GRATIS videoer med øvelser
– lige til at se med det samme!

Værdi 99 kr
Abbonér på vores nyhedsbrev

Få gode tilbud, information om spændende nyheder, tips, tricks og anden relevant produkt information. Dette, helt gratis og uforpligtende.

Navn:
E-mail: